Második Atlantisz

You are here:
Június 11., hétfő
Írta: Administrator   
2012. június 19. kedd, 19:54

Ezt a napot Korfu városnak szenteltük. A zöld busz (a távolsági buszok a zöld buszok) bevitt az Új Erőd melletti pályaudvarra, és onnan még egy óránkba telt kideríteni, hogyan jutunk el Kanoniba, a híres – a sziget jelképéül szolgáló – Vlacherna kolostorhoz. Egy kék busz vitt ki oda (a kékek a fővárost és közvetlen környékét kiszolgáló buszok).

A kolostor ugyan egy szigeten áll, de pallón be lehet sétálni hozzá. Mivel a sziget reptere egészen közel van, nem egyszer láttam a kolostor fölött le- és felszállni a repülőket.

 

A Vlacherna

 

 

 

Ezután busszal visszamentünk a városba, ahol Szent Spiridon templomát kerestük fel először. Valójában semmi különös, kívülről igen egyszerű, még templomra sem nagyon hasonlít.

 

A Szent Spiridon templom egyik bejárata...

 

...és én, ahogy a saját Spirómra gondolok... ;)

 

A templomnak két kapuja van, melyek két párhuzamos utcára nyílnak. Gondolom, így történhetett, hogy a Családom és egy állatfajtákban Gerry, Margo és Mrs. Durrell a tömeggel együtt bekeveredett a templom egyik bejáratán, kénytelenek voltak elvonulni a szent koporsója előtt (ahol Margo meg is csókolta a mumifikálódott, papucsos lábat), majd kisodródtak a másik kapun. Ez a könyvből nem volt számomra egyértelmű, de így, hogy jártam ott, már könnyen el tudom képzelni a jelenetet. :)

 

A Liston az Esplanada tér mellett (egész Korfu legdrágább kávéját itt adják)

 

Ez csak úgy megtetszett... imádom a bougainvilleát!

 

Megpróbáltunk eljutni az óvárosba, de hiába volt nálunk térkép (több is), a girbagurba, keskeny kis utcákon elkeveredtünk, és amikor másodszor jutottunk ki a Kapodistrias útra, úgy döntöttünk, inkább végigmegyünk ezen a tengerpartig, mert a tengernél nem tévedhetünk el.

 

Azok ott a távolban már Albánia hegyei... ronda kopárak, mi?

 

 

Így aztán a tengerparton sétáltunk vissza az Új Erőd melletti buszpályaudvarhoz. Menet közben lekaptam ezt a fotogén galambot (tévedés ne essék: szenvedélyesen utálom a galambokat, de ennek kivételesen jó háttere volt. Na jó, valójában a háttér volt fotogén, a galamb csak jókor volt jó helyen).