Második Atlantisz

You are here:
Június 9, szombat
Írta: Administrator   
2012. június 19. kedd, 13:23

Az érkezés napja – vagyis éjjele. Este fél hetes indulás volt, még elég világos ahhoz, hogy megörökítsem a Dinári-hegységet. Szerencsémre pont naplementekor szállt le a gép, így lehetőségem nyílt Korfut naplementéstől fotózni a levegőből. A repülő ablaka persze koszos volt, ez sajnos látszik is...

 

A Dinári-hegység fentről

 

Korfu, jobboldalt a Korission-tó látszik (Gerald Durrell kedvenc madárleső helye)

 

A hotelünk az Odysseus volt Paleokastritsában, amely az egész sziget legfestőibb partszakasszal megáldott üdülőhelye. Csak egy kis gond van vele: a lehető legpocsékabb oda és onnan a távolsági buszközlekedés. Reggel 9:15-kor megy az első busz Korfu városba, és délután 4-kor jön vissza az utolsó. Ha tehát az ember komolyabb programot tervezne más városban, és nem tud/nem akar autót bérelni, akkor meg van lőve. Más városokba viszont (pl. Messonghi, Moraitika) még este 8-kor is volt buszjárat Korfu városból. Kikérem magamnak ezt a diszkriminációt! Szóval Paleokastritsa előnye a gyönyörű kilátás, hátránya viszont a kritikán aluli tömegközlekedés.

A szállodánk rendben volt, a reggelit és a vacsorát kielégítőnek találtam (más hotelekről más vendégek sokkal rosszabbakat meséltek), egyedül az ágyak voltak kőkemények. Ha véletlenül oda tervezitek a nyaralást, vigyetek magatokkal puha kispárnát, szükségetek lesz rá!