Második Atlantisz

You are here:
Poszeidón hozott Atlantiszban!
E kultúra
Írta: Administrator   
2011. március 06. vasárnap, 11:39

Akárhányszor csak megláttam a moly.hu-n, hogy valaki olvasni kezdte a könyvemet, nagyon megörültem neki, de ugyanakkor izgultam is, hogy a végén hány csillagot ad rá, és ha ír róla véleményt, mennyire lesz pozitív/negatív. Azt hiszem, ezzel mindnyájan így lennénk...

 

De még egyetlen kritikától sem tartottam annyira, mint attól, amelyről tudtam: hamarosan megjelenik az ekultura.hu-n. Már magában az is megtiszteltetés, hogy egy ilyen komoly oldal foglalkozik a könyvemmel, és még nagyobb megtiszteltetés, hogy aggodalmaim alaptalannak bizonyultak: a kritika meglepően pozitív lett. Egyedül a szerelmi szállal volt gondja a véleményezőnek, de már most kijelenthetem: a második könyvben jóval kevesebb romantikázás lesz, úgyhogy ha ez tetszett, a második még jobban fog tetszeni! :)

 

Itt olvashatjátok az ekultura.hu-n megjelent véleményt, de a masodikatlantisz.hu baloldali,  "A könyvről írták" szekciójában fenn van még jó néhány másik is.

Módosítás dátuma: 2011. április 07. csütörtök, 20:21
 
Első novella
Írta: Administrator   
2011. február 12. szombat, 15:52

Kedves Olvasóim!

 

Valentin napi meglepetésként tettem közzé első novellácskámat, amely a Második Atlantisz világában íródott.

Azaész, noha huszonnyolc sellőnőt csábított már el, igencsak összezavarodik, amikor először néz szembe a feladattal, hogy a felszínen, emberalakban  szerelmeskedjen.

16 éven aluliaknak nem ajánlott.

 

TOVÁBB...

Módosítás dátuma: 2011. április 07. csütörtök, 20:21
 
Hogyan írjunk népszerű fanfictiont?
Írta: Administrator   
2011. január 14. péntek, 17:53
Néhány javaslat egy tapasztalt fanfiction írótól a kezdőknek és azoknak, akik több véleményt szeretnének kapni a történeteikre. Remélem, hasznosnak találjátok - az ötrészes cikksorozat első két része már fent van, KATT IDE!
Módosítás dátuma: 2011. január 29. szombat, 14:14
 
Szinopszisos segítség
Írta: Administrator   
2011. január 08. szombat, 18:52

A mai nap valaki üzenetet küldött nekem a www.fanfiction.hu oldalról, és azt kérdezte benne, hogy ha kilincselni szeretne kiadóknál a regényével, milyen legyen a szinopszisa, és milyen szempontok alapján válasszon ki a könyvből részlet(ek)et.

Sajnos úgy sikerült elküldenie az üzenetet, hogy feladóként "Nobody"-t írt ki a yahoo, és nem mutatta az illető e-mail címét, így nem tudok válaszolni az üzenetre. Ezért írok itt, hátha az illető ellátogat erre - és lehet, hogy ezzel másoknak is segítek. :)

 

Na szóval: a szinopszis két-három oldal legyen, háromnál semmiképp sem hosszabb! Az elején illik felsorolni a következőket:

- a regény tervezett címe

- a regény korhatára

- a regény műfaja

- a regény terjedelme (szavak száma, leütések száma - szóközökkel együtt!)

 

Ezután jöhet maga a szinopszis, amely tulajdonképpen egy tömör de minél érdekesebb összefoglalása a regény cselekményének. Lehet spoilerezni is, elvégre a kiadó - ha kiadja - úgyis előbb megtudja, melyik szereplővel mi történik, mint a T. Olvasó, aki majd megveszi a könyvet a boltban.

 

Ami a részletek kiválasztását illeti, én ezt csináltam: két részletet akartam beküldeni, abból az egyik fixen a prológus volt, mert azt tartottam az egész regény talán legjobban megírt részének. Mivel azonban a prológus jórészt leíró, akartam mellé egy inkább párbeszédekre alapuló részletet is, ezért végigszaladtam a regényen, és kiválasztottam tíz db nekem tetsző részt. Ezt a tíz részt küldtem el öt barátomnak, és megkértem őket, hogy a nekik legjobban tetsző hármat válasszák ki, és ezt a hármat is rangsorolják.

Fontos: nemcsak olyan embereket kértem meg erre, akik már tesztolvasóként olvasták a regényt, hanem olyanokat is, akik nem olvasták, ezért minden részlet az újdonság erejével hatott rájuk. Így ők kívülállóként szemlélhették a részleteket, és jobban felmérhették, hogy egy "idegennek" (pl. egy kiadó szerkesztőjének) mennyire fog tetszeni egy adott jelenet.

Végül elég magasan nyert a "párbeszédes" jelenetek közül az, amelyikben Aengus megismerkedik Stavroulával és Spiróval, mert ez egy jópofa, vicces és informatív jelenet.

Egyébként fontos, hogy a kiválasztott jelenetek se legyenek jelenetenként három oldalnál hosszabbak, és kettőnél több jelenetet ne küldjünk be, az már túlzás.

 

Remélem, ezzel segítettem az ismeretlenül üzenő "kollégának" és talán másoknak is, akik regényírásra adják a fejüket. :)

Módosítás dátuma: 2011. január 29. szombat, 14:15
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

19. oldal / 22